Ana Sayfa Şirketler İlk 3 Ayda 27 Bin Kobi Nefes Kredisinden Faydalandı!

İlk 3 Ayda 27 Bin Kobi Nefes Kredisinden Faydalandı!

1547
0

İLK 3 AYDA 27 BİN KOBİ NEFES KREDİSİNDEN FAYDALANDI!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB, Kredi Garanti Fonu (KGF), Ziraat Bankası, Denizbank ile TOBB’a bağlı oda ve borsaların 12 Aralık 2016’da başlayan Nefes Kredisi projesinden, 3 ay gibi bir sürede 27 bin KOBİ’nin faydalandığını ve 2,6 milyar lira kredi kullanıldığını açıkladı. Proje tamamlandığında 4 milyar liranın üzerinde kaynak KOBİ’lere aktarılmış olacak.

Nefes Kredisi kullanım istatistikleri incelendiğinde ise; toptan ve perakende ticaret, imalat, inşaat ile ulaştırma ve depolama sektörleri sırasıyla en çok kredi kullanan sektörler olarak öne çıktı. İmalat sektöründe gıda ürünlerinin imalatı, metal ürünlerin imalatı ve makine ve ekipman imalatı sektörleri kredi kullanan sektörler olarak yer alıyor.

Türkiye’nin bütün illerinde kredi kullanılmış olup ve illere göre bakıldığında ise en çok kredi kullanan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’de gerçekleşmiştir. İstanbul’da 400, Ankara’da 350, İzmir’de 200 milyon lira kredi hacmine ulaşıldı.

Kaynak: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTapu Harçları Düştü!
Sonraki İçerik2017 – Şubat Ayında Karşılıksız Çek Tutarı 2016 – Şubat Ayına Göre %12 Arttı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz