Ana Sayfa SGK İlişiksizlik yazısına istinaden İnşaat maliyetleri hangi tutar üzerinden hesaplanır?

    İlişiksizlik yazısına istinaden İnşaat maliyetleri hangi tutar üzerinden hesaplanır?

    741
    0
    2018 yılında bitirmiş olduğu inşaatı için işçi çıkışları yapıldı. Fakat ilişiksizlik yazısı SGK verilmedi 2020 yılında ilişiksizlik için SGK başvuru yapınca geçmiş yıllardan dolayı SGK prim farkı çıkıyor. 
    1- Kurumun işçiliği 2018 göre değil de 2020 göre hesaplaması mevzuata uygun mu?
    2- işçilik prim farkında idari ceza beye gecikme cezası oluyor mu? 
    3-7256 yapılandırmaya başvuru yapsak indirim olur mu?

    İlişiksizlik Belgesi Başvuru Uygulaması İşverenlerin ihaleli işleri ya da özel bina inşaatları için iş bitim dilekçelerini verebildiği uygulamadır. 

    Birim maliyet bedelleri, her yıl inşaatın sınıfı ve grubuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilerek Kurumca özel nitelikteki inşaat işyerlerinin asgari işçilik uygulamasında esas alınır. 

    İnşaatın niteliği dikkate alınarak, inşaatın ruhsatnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan ilgili tebliğde kayıtlı yapının sınıfı ve/veya grubunun farklı olduğunun anlaşılması hâlinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan ilgili Tebliğde yer alan yapı sınıfı ve grubu esas alınır. İnşaatın sınıfı veya grubunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan ilgili tebliğde daha alt bir yapı sınıfı veya grubunda tasnif edilmesi yönünde yapılan değişiklikler, araştırma veya inceleme işlemi sonucu tespit edilen borcun kesinleşmesine kadar dikkate alınır. 

    17.11.2020 öncesi kesinleşen SGK prim borçları için 31.01.2021 sonuna kadar başvurabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKanuni merkezi Türkiye’de bulunmayan dar mükelleflerin yanında çalışan personeller gelir vergisinden istisna mıdır?
    Sonraki İçerikİstihdama dönüş prim teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz