Ana Sayfa Çalışma Hayatı İlave istihdam teşvikinden faydalanmak için firmanın kaç aylık personel ortalaması dikkate alınır?

İlave istihdam teşvikinden faydalanmak için firmanın kaç aylık personel ortalaması dikkate alınır?

İlave istihdam teşvikinden faydalanmak için personel ortalaması

650
0

2019 yılında mevcut iki çalışanı olan şirket, istihdam ettiği 3. kişi için ilave istihdam teşvikinden yararlanmıştır. 18 Haziran 2020 yılında ise firmaya bir kişi daha alınmıştır. Son alınan bu 4. kişi için de ilave istihdam teşvik hakkı var mıdır?

Teşvikten yararlanılabilmesi için “sigortalı kişinin” işe alındığı tarihten önceki 6 aylık ortalama çalışan sayısına ilave olması ve takip eden dönemlerde de ancak bu ortalamaya ilave olarak çalıştırılması gerekmektedir.

Ev hizmetlerinde çalışacak kişi için gelir vergisi ve damga vergisi hesaplanmaz diye biliyorum. Ancak bir makalede gelir vergisi ve damga vergisi hesaplandığı 27103 teşviki ile bu ödemelerin desteklendiği yazılmış. Evde 20 gün çalıştırılacak kişi için 27103 teşvikinden faydalanmak istiyorum. Gelir vergisi ve damga vergisi hesaplanacak mı?

GVK 23/6. maddesi ne göre aşağıda sayılanların ücretlerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmaz. “Hizmetçilerin ücretleri (Hizmetçiler özel fertler tarafından evlerde, bahçelerde, apartmanlarda ve ticaret mahalli olmayan sair yerlerde orta hizmetçiliği, süt ninelik, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık gibi özel hizmetlerde çalıştırılanlardır.) (Mürebbiyelere ödenen ücretler istisna kapsamına dahil değildir);”

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir kişi şartları taşıması halinde tekrar bu teşvikten faydalanabilir…

SGK teşvikli işe aldığımız personelin teşvikten faydalanmaya devam edip etmediğini nasıl kontrol edebiliriz?

27103 sayılı SGK teşviki alan personeli işveren işten çıkartabilir mi?

Önceki İçerikEngelli raporu mayıs ayında biten bir çalışanımızın raporu yenilenmezse haziran ayı bordrosunu nasıl hazırlamalıyız?
Sonraki İçerikHasılat esaslı vergilendirmeye tabi olanlar ödemiş oldukları KDV’leri gidere veya maliyete kaydedebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz