Ana Sayfa SGK İlave istihdam desteği ile işe alınan personeller için sağlanacak olan asgari ücret...

İlave istihdam desteği ile işe alınan personeller için sağlanacak olan asgari ücret desteği ödemesini nasıl alacağız?

909
0
İlave istihdam desteği ile işe alınan personeller için sağlanacak olan asgari ücret desteği ödemesini nasıl alacağız?

Mart ayında işe başlayan personelimizi teşvikli olarak girişini yapmış olup aynı zamanda 3 aylık maaş desteğinden de faydalanma seçeneğini kullanmış bulunmaktayız. Burada personelimizin sigorta priminin karşılanması hususunda sıkıntı yok fakat 3 aylık maaş desteği uygulaması henüz prim borcumuza yansıtılmadı.  Burada uygulamanın nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda bilginiz var mıdır?

Sigortalılar için işverenlere 3 aylık süre ile aylık net asgari ücret düzeyinde (2.020,90 TL) destek sağlanmaktadır. Ücret desteği SGK tarafından işyerinin ilgili ayda veya sonraki aylarda oluşacak prim borçlarından mahsup edilmesi, işverene ödeme yapılmaması şeklinde uygulanacaktır.

İlave istihdam ücret desteği uygulaması ile ücret desteği ile destekten yararlanan sigortalının 3 aylık destek süresinin akabinde 6 ay boyunca işyerinde istihdamda kalması hedeflenmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 yılında uygulanacak asgari ücret desteği hesabında hangi kriter temel alınacaktır?

Part-time çalışan bir personel için 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

27103 sayılı kanun kapsamında ortalama personel sayımız 1, şu anda personel sayımız 2. Teşvikten kaç personelimiz faydalanır?

 

 

Önceki İçerikABD ticaret açığı yılın en yüksek seviyesinde
Sonraki İçerikAynı adreste birden fazla firma faaliyet gösterebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz