Ana Sayfa TTK İlave iş yerleri tescile tabi midir?

    İlave iş yerleri tescile tabi midir?

    1874
    0

    A.Ş. firmamızın yönetim kurulu süresi 3 yıldır. Ticaret sicil müdürlüğünde ilk yıl görev dağılımını 1 yıl için yaptık. 1 yıl dolunca görev dağılımı ticaret odasından mı yapılacak, tescil ettirilecek mi?

    TTK her yıl bir başkan olmadığı zamanlarda toplantılara başkanlık etmek üzere bir veya daha fazla başkan yardımcısı seçer denilmektedir. 

    Görev dağılımı TTK ya göre tescile tabi değil, ancak bu yönde alacağınız YK kararınız ticaret sicilinde (İTO) Tescil edildiği görülmektedir.

    Mükellefim firmasına ait yan dükkânı ilave işyeri olarak kiraladı. Bu işlemi ilave işyeri olarak sadece karar alsak olur mu yoksa ticaret siciline tescil edilmesi gerekli mi?

    İlave işyeri kavramı gerek TTK da gerek ise Odalar Borsalar Birliği kanununda tanımlanmamıştır. Burasını şube olarak tescil edilebilirsiniz.

    Şube tescilinde ki işlemlere ilişkin bilgilere www.ito.org.tr den ticaret sicili işlemlerinde yer almaktadır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDEİK Başkanı Nail Olpak: “2020 büyümesi gelecek için pozitif sinyal verdi”
    Sonraki İçerikPancar ve şeker pancarı üretiminde tüm zamanların rekoru kırıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz