Ana Sayfa Muhasebe İktisap bedeli hangi tutar üzerinden hesaplanır?

İktisap bedeli hangi tutar üzerinden hesaplanır?

3267
0

Aralık 2015 tarihinde satın alınan 2 konuta ait elimde bir fatura var. Gerçek gider usulüne göre giderleri tespit ederken, iktisap bedelinin %5’i tutarındaki indirim hakkını da kullandırmak istiyorum.
Bu indirimi yaparken faturadaki KDV dahil tutarı mı baz alacağım?

Tapuda yazan tutar dikkate alınır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kira Geliri gerçek gider yönteminde iktisap bedeli %5’lik indirim neye göre belirlenir?

 

 

Kat mülkiyeti olmayan gayrimenkulden iktisap değerinin %5‘ini gider olarak yazabilir miyiz?

 

 

Değer artışı kazancını hesaplarken istisna tüm gelir unsurlarına uygulanacak mıdır?

 

 

Önceki İçerikElde ettiğim iş yeri kira geliri kiracı tarafından daha az beyan ediliyorsa ne yapmalıyım?
Sonraki İçerikSGK emeklisi bir kişinin bir firmada çalışırken elde ettiği maaş gelir vergisi beyannamesinde bildirimi yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz