Ana Sayfa Vergi İkinci el binek araç ve ticari araçların satışında düzenlenecek faturada KDV oranı...

İkinci el binek araç ve ticari araçların satışında düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

İkinci el binek araç ve ticari araçların satışında düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

545
0

Ticari araçların satışında düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?

1+1, 1+3, 1+4 veya 1+7 koltuklu, şoför ve öndeki yolcunun arkasındaki kısımda emniyet kemerleri veya emniyet kemeri montajı için tertibat, koltuk ve emniyet ekipmanı montajı için sabit tertibat, aracın iç kısmının her tarafında, araçların yolcu bölümlerinde yer alan konfor özellikleri ve iç döşemeleri (örn. yer kaplamaları, havalandırma, iç aydınlatma, küllükler), iki yan panel boyunca arka camları bulunan (en arkada yük bölümünün sağ ve sol taraflarında cam bulunsun bulunmasın); şoför ve öndeki yolcuların bölümü ile insan veya eşya taşınması için kullanılan arka bölüm arasında sabit bir panel veya bariyer bulunmayan kapalı kasa motorlu taşıtlar 87.03 pozisyonunda yer almakta olup, binek otomobiller bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Aracı ne zaman satarsanız satın düzenleyeceğiniz faturada %1 KDV hesaplanır.

Mükellefimiz ikinci el araç alım satım yapmaktadır. Faturasız aldığı panelvanın satışında KDV’si %18 mi %1 mi olmalıdır?

Vergi mükellefi olmayan kişilerden alınan taşıtlar için KDV hesaplanmaz.

KDV ödenmeden alınan araç Kamyonet ise satışı için düzenlenecek faturada %18 KDV hesaplanır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMayıs 2020’de Türk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü 5.282.890 milyon TL olarak gerçekleşti
Sonraki İçerik153 hesaba kayıt yapmadan 621 hesaba direkt kayıt yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz