Ana Sayfa Vergi İkinci el araç ticareti yetki belgesi olan firmalar başka bir ticari faaliyette...

    İkinci el araç ticareti yetki belgesi olan firmalar başka bir ticari faaliyette bulunursa özel matrah uygulamasından yararlanmaya devam edebilir mi?

    419
    0
    2.El oto alım satımı yapan mükellef, mükellef olmayan bir kişiden 45.000 TL’ye bir araç satın aldı. Aracı gider pusulası ile ticari mallar hesabına kayıtladık. Bu aracı zararına 44.500 TL’ye sattık. Satış faturası keserken arada kar olmadığı için KDV uygulamamıza gerek varmı?

    Kar yoksa neye KDV uygulayacaksınız. Satış bedeli özel matrah bölümünde beyan edilir.


    İkinci el araç ticareti yetki belgesine sahip şahıs firması galeri faaliyetinin yanında personel taşıma işini de yaparsa vergi mükellefi olmayanlardan aldığı araçlar için özel matrah uygulamasından yararlanabilir mi?

    Özel matrah uygulamasından yararlanabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEsnaf ve sanatkarlara sağlanan destekler için başvuru süresi uzatıldı!
    Sonraki İçerikİTKİB Online Seminer: İhracat Yapan Şirketler İçin Kur Riski Yönetimi 4 Şubat 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz