Ana Sayfa Muhasebe İkinci el araç alış satışı yapanlar alış bedelinin altına fatura düzenlerse KDV...

İkinci el araç alış satışı yapanlar alış bedelinin altına fatura düzenlerse KDV hesaplamalı mıdır?

934
0
Araç satışlarında normalde alış ve satış arasındaki bedel üzerinden KDV hesaplanarak fatura kesiliyor. Alış bedelinin altındaki satışlarda KDV yönünden nasıl bir yol izlemeliyiz?

 

Bahsettiğiniz sistemden İKİNCİ EL araç ticareti yapanlar yararlanır. Alış bedelinin altında satış yapılırsa İleride maliye inceleme yapar. KDV kar üzerinden hesaplandığına göre elbette KDV hesaplanmaz. Fatura tutarı özel matrah bölümüne yazılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el araç alış-satışı yapmaktayız. Aldığımız ikinci el aracın KDV’sini indirim konusu yapabilir miyiz?

 

 

İkinci el araç alımı satımı yapan işletmeler araç alımı sırasında ödediği KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

Gider pusulası ile şahıslardan alınan ikinci el aracın satışında KDV olacak mı?

 

Önceki İçerikLimited şirketlerde hisse devri işlemlerinde değer artışı kazancında yıl hesaplaması yapılır mı?
Sonraki İçerikYurt dışından alınan komisyon faturalarında KDV ve Stopaj var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz