Ana Sayfa Duyurular İkinci 100 Günlük Eylem Planı Kapsamında İnteraktif Vergi Dairesine 5 Yeni İşlem...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı Kapsamında İnteraktif Vergi Dairesine 5 Yeni İşlem Eklendi.

821
0

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 13.12.2018 tarihinde açıklanan “İkinci 100 Günlük İcraat Programı”nda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilecek eylemler arasında “İnteraktif Vergi Dairesinde sunulan hizmetlere 5 yeni hizmet eklenmesi” eylemi yer almaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde; aşağıda belirtilen işlemlere ait başvuruların online olarak İnteraktif Vergi Dairesi ile gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınmıştır. Başvuru sahipleri işlemlerine ilişkin işlem adımlarını yine İnteraktif Vergi Dairesi ile takip edebilecekler ve söz konusu işlemlerin sonuçlarına sistem üzerinden erişim sağlayabileceklerdir.

İkinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde eklenen yeni hizmetlerimiz:

• İş yeri kira kontratı damga vergisi beyannamesi işlemleri,

• Harç değerli kağıt bedeli iade talebi,

• Eczane bilgi formu talebi,

• Bilanço-gelir tablosu veya işletme hesabı özeti işlemleri,

• Malul ve engelliler adına kayıt ve tescilli taşıtlarda motorlu taşıt vergisi istisna talebi.

Başkanlığımızca önümüzdeki süreçte İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasında yer alan hizmetlerin kapsamının artırılması hedeflenmektedir.

İnteraktif Vergi Dairesi hizmetlerine https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’deki sabit telefon, cep telefonu ve internet abone sayısını biliyor musunuz? (1929 – 2018 dönemi)
Sonraki İçerikPlastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin mevzuata nereden ulaşabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz