Ana Sayfa Çalışma Hayatı İki farklı yerden ücret alan bir kişinin ücret bordrosundaki vergi dilimleri nasıl...

İki farklı yerden ücret alan bir kişinin ücret bordrosundaki vergi dilimleri nasıl hesaplanmalıdır?

İki farklı yerden ücret alan bir kişinin ücret bordrosundaki vergi dilimleri nasıl hesaplanmalıdır?

918
0

Başka yerde SGK’lı çalışan Ltd.Şti ortağı kendi işyerinden de huzur hakkı alırsa bu durumda her iki bordrodaki Gelir Vergisi matrahları ayrı ayrı vergi dilimlerine girmez iken iki bordrodaki gelir vergisi matrahları toplandığında vergi dilimine girdiği ayda % 15 den % 20 oranına yükseltilerek vergi kesintisi yapılmalı mıdır? Yapılacak ise hangi bordro üzerinde oran % 20 den vergi kesintisi yapılmalıdır?

İki işveren için düzenlenen bordrolar için matrah ve dilimler alınan ücretlere göre artan oranlı vergisi tarifesi ayrı ayrı uygulanır. Yıl sonunda GVK 86. maddesindeki rakamsal koşullara göre birden fazla işverenden alınan ücret oluştuğu için haddin aşılması halinde (2019 için birden sonraki işverenden elde edilen 40.000 TL aşılması halinde) yıllık GV beyannamesi 2020 yılında beyana tabi olur beyan sınırı olan 40.000 TL’nin altında kalması halinde yıllık beyanname verilmez.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKooperatifler üyelik bedeli altında alacakları ücretler için ne tür bir belge düzenlemelidir?
Sonraki İçerikAnonim şirketleri temsile yetkili kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz