Ana Sayfa Çalışma Hayatı İki ayrı yerde çalışan kişiye asgari ücret istisnası ayrı ayrı uygulanır mı?

    İki ayrı yerde çalışan kişiye asgari ücret istisnası ayrı ayrı uygulanır mı?

    451
    0

    Huzur hakkı alan şirket ortağı başka bir şirkette sigortalı olması durumunda aynı ay için her iki tarafta da asgari ücrete kadar gelir vergisi teşvikinden yararlanabilir mi? yok sadece yüksek olan ücret için mi yararlanabilir?

    İki ayrı işverenden ücret alan kişiler asgari ücret GV istisnasını sadece 1 iş yerinden yararlanır. Ücretin yüksek veya düşük olmasının önemi yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYenileme fonuna alınan tutar başka bir sabit kıymetin amortismanından indirilebilir mi?
    Sonraki İçerikÖnceki ay çalışması olmayan kişinin GV istisna tutarı nasıl uygulanacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz