Ana Sayfa Mevzuat İkameti yurtdışında olan yabancı uyruklu yönetim kurulu üyeleri çalışma izni almak zorunda...

İkameti yurtdışında olan yabancı uyruklu yönetim kurulu üyeleri çalışma izni almak zorunda mıdır?

İkameti yurtdışında olan yabancı uyruklu yönetim kurulu üyeleri çalışma izni almak zorunda mıdır?

641
0

Libya vatandaşı bir gerçek kişi tek ortaklı bir A.Ş. Kurmak istiyor. Çalışma izni almak için 100.000 ödenmiş sermaye ve 5 Türk çalışan olması gerekiyor diye biliyorum. Türkiye de oturma izni var ve altı ayda bir vize yeniliyor. İkameti yurtdışında olan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri çalışma izni olmadan şirketi yönetebilir mi? Yönetebilir ise sigortalılık durumu ne olur?  BAĞ-KUR mu yoksa Libya ile bir anlaşma mevcut mudur?

25902 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5’inci maddesinin (l) bendinde yer alan “Yabancı uyrukluların işyeri açması ve çalıştırması konusunda, yabancılarla ilgili mevzuat hükümlerine uyulması” hükmü yer almakta olup, 6735 sayılı Kanun gereğince, işyeri açacak yabancı şahısların çalışmaya başlamadan önce Bakanlığımızdan çalışma izni almaları zorunludur.

Yabancıların işyeri açarak kendi ad ve hesaplarına çalışmak istemeleri halinde, bahse konu işyerlerinin ilgili merciler nezdindeki kuruluş işlemlerinin (işyerinin ticaret sicil veya esnaf odası sicil gazetesinde yayımlanması ve vergi numarası alınması gibi) tamamlanmasını müteakip çalışma izni almak üzere Bakanlığımıza başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri hükümleri saklı kalmak kaydıyla; yabancı bir ülkede kurulu herhangi bir kuruluş tarafından ve o kuruluş adına ve hesabına Türkiye’ye üç ayı geçmemek üzere bir iş için gönderilen ve yabancı ülkede sosyal sigortaya tabi olduğunu belgeleyen kişiler ile Türkiye’de kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, yurt dışında ikamet eden ve o ülke sosyal güvenlik mevzuatına tabi olanların sigortalı sayılmayanlar kapsamındadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmaların beyannamelerini 27 Temmuz’a kadar beyan edip düzeltebilir miyiz?
Sonraki İçerikPolonya’da çalışan ve sigortası bu ülkede ödenen bir kişi Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz