Ana Sayfa Mevzuat İhracata yönelik teşvik ve destekler nelerdir?

İhracata yönelik teşvik ve destekler nelerdir?

766
0

İhracat, ülkeye döviz kazandırdığı için özel önem taşıyan bir ekonomik faaliyettir. İhracat, her ülkede ulusal ve uluslararası ticaret sisteminin verdiği imkân ve sınırlar ölçüsünde desteklenir. Ülkemizde de ihracata yönelik belirli destek ve teşvikler vardır. Bu destek ve teşvikler ana hatlarıyla şunlardır:

1- Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği
2- Rapor ve Yurt Dışı Şirket Alım Desteği
3- Sektörel Ticaret Heyeti ve Alım Heyeti Programları Desteği
4- E-ticaret Sitelerine Üyelik Desteği
5- Pazara Giriş Belgeleri Desteği
6- Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
7- Alıcı Kredisi ve Sigorta Tazmin Desteği
8- Fuar Katılım Desteği
9- Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi
10- Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®’nin Desteklenmesi
11- Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımları Bu destek ve teşviklerin neler olduğu, bunların nasıl verileceği Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs Tanısı Konulan Her Hasta için Hastaneye Günlük 660 Lira Ödenecek..
Sonraki İçerikKOSGEB tarafından KOBİ’lere sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limiti işletme başına yıllık 3 milyon lirayı geçemeyecek..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz