Ana Sayfa Ekonomi İhracata ilk adım programı başlıyor

    İhracata ilk adım programı başlıyor

    393
    0

    İstanbul Ticaret Odası’nın, KOBİ’lerin hem ihracat potansiyelini artırmak hem de ihracatı sürdürülebilir hale getirmek için başlattığı İhracata İlk Adım Programı (İİAP), 2005’ten bu yana devam ediyor. Programdan bugüne kadar 286 firma yararlanarak 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Programın 14. etabı ise yenilenen yapısıyla başlıyor.

    48 SAAT DANIŞMANLIK

    Bu etapta yer alacak firmalar, uzman danışmanlardan 48 saatlik yerinde danışmanlık hizmeti alacak. Programa katılmak için 25 Mart 2022 tarihine kadar https://tr.surveymonkey.com/r/6FXZQZP adresi üzerinden başvuru formunun doldurularak ön başvuru yapılması gerekiyor.

    KATILIM ŞARTLARI

    * İstanbul Ticaret Odası üyesi olan, hizmet ve/veya üretim sektöründe faaliyet gösteren en az 5 ve üzeri çalışanı olan ve ayrıca bunlardan en az ikisinin yabancı dil ve dış ticaret bilgisine sahip olduğu (ilgili çalışanlar firma SGK hizmet dökümünde yer almalı ve ilgili çalışanları özgeçmişleri ile belgelendirilmeli) firmalar katılabilecek.

    * Programa katılmak için ihracat yapma potansiyeli olmasına rağmen ihracat yapamamış ya da 100 bin ABD dolarının altında ihracat yapmış olma şartı aranıyor.

    * Program için ön başvurusu kabul olan firma temsilcileriyle İTO’da bir araya gelinerek yüz yüze görüşüldükten sonra yapılacak değerlendirme sonucunda, programa katılım hakkı kazanan firmalar İTO’nun web sayfasından ilan edilecek.

    * Programa gerekli özeni göstermeyen, yeterli zaman ayırmayan, devamlılık konusunda sorun yaşayan ya da danışmanlık alan çalışanını 2 seferden fazla değiştiren firmaların programdan çıkartılması konusunda danışmanlar ve İTO yetkili.

    * Programın başarısını ölçmek ve değerlendirmek amacıyla katılımcı firmaların program esnasında ve sonrasında gerçekleştireceği ihracat rakamlarını, İTO ile paylaşmaları zorunlu olmasa da talep edilebilir.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBeyan edilecek matrah bulunmaması halinde boş muhtasar beyannamesi verilip verilmeyeceği
    Sonraki İçerikElektrikli otomobille hizmetler de değişecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz