Ana Sayfa Mevzuat İhracat yaparken gümrükte hangi belgelere ihtiyacımız olacak?

İhracat yaparken gümrükte hangi belgelere ihtiyacımız olacak?

628
0

Temel kural olarak ihracat yapmak için gümrük beyanında bulunmanız, bunun için de bir gümrük beyannamesi veya gümrük beyannamesi kullanılan bir belgeyi ve ihraç ettiğiniz malın faturasını gümrüğe sunmanız yeterlidir.

Ancak, gümrük beyannamesi ve faturanın yanı sıra, aşağıda belirtilen durumlarda, gümrüğe sunmanız gereken başka belgeler de vardır. Bu belgeler:
Eşyanızın ihracatı için herhangi bir kurumdan izin almanız gerekip gerekmediğine;
İhracatınızın Gümrük Birliği ya da tercihli ticaret anlaşmaları kapsamına girip girmediğine;
İhraç edeceğiniz ürünün gideceği ülkede herhangi bir kısıtlamaya ve belgelendirmeye tabi olup olmadığına;

İhraç edeceğiniz ürünün gümrük idaresinden başka kurumların kontrolüne tabi olup olmadığına;

Göre farklılık gösterir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi ve SGK borcu olanlar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?
Sonraki İçerikTicari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli mal ve hizmet ile işgücü transferindeki uygulama esasları belirlendi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz