Ana Sayfa Vergi İhracat ve üretim yapan firmalara yapılacak olan %1 kurumlar vergisi indirimi ilk...

    İhracat ve üretim yapan firmalara yapılacak olan %1 kurumlar vergisi indirimi ilk geçici vergi beyannamesinde indirim olarak uygulanacak mı?

    638
    0
    1-İhracat ve üretim yapan firmalara yapılacak olan %1 kurumlar vergisi indirimi ilk geçici vergi beyannamesinde indirim olarak uygulanacak mı?
    2-Bu indirimi uygulama zorunluluğu var mı? Uygulamadan ihracat dahil toplam matrah üzerinden %23 uygulayarak vergimizi hazırlayabiliyor muyuz? (Tıpkı eski geçici vergi gibi). Çünkü uygulamak için giderleri ayırmak gerek ortalama hesapladığımızda çok bir vergi indirimi olmuyor. Bu nedenle uygulamasak olur mu diye sormak istedim.

    İndirim isteğe bağlıdır. Zorunluluk yoktur. 20 seri nolun KVK Genel Tebliğdeki şartalar var ise indirim uygulanır. İndirimli hesaplama 1. Dönem Geçici vergi beyannamesinde uygulanacağı gibi Geçici vergi beyannamelerinde uygulamayıp yıl sonunda Yıllık KV beyannamesinde de yapılabilir.


    20 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği 14/05/2022 Tarihli ve 31835 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanmıştır.

    Söz konusu Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el inşaat iskele ve kalıp malzemelerini hurda satışında KDV hesaplanacak mı?
    Sonraki İçerikKar Payı avansı ödemesinde stopaj %10 olarak mı uygulanacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz