Ana Sayfa Mevzuat İhracat nedir? Hizmetlerde ihraç edilebilir mi?

İhracat nedir? Hizmetlerde ihraç edilebilir mi?

609
0

İhracat, en basit şekliyle bir malın bir ülkeden başka bir ülkeye satılması ve gönderilmesi olarak ifade edilebilir.

Hizmetler de mallar gibi ihraç edilebilir mi?

Hizmetler de mallar gibi ihraç edilebilir. Ancak Türkiye’den başka bir ülkeye yapılan hizmet transferinin ihracat sayılması için, bu hizmetin yurtdışındaki bir müşteriye verilmesi ve hizmeti alan kişinin bu hizmetten yurtdışında faydalanması gereklidir.

Gümrük kuralları, yalnızca Türkiye’ye giriş ve Türkiye’den çıkış yapan insanlara, eşyaya ve taşıtlara uygulanır. Yurt dışındaki müşterinize Türkiye’den hizmet ihraç ediyorsanız, iki ülke arasında fiziki olarak bir eşya hareketi gerçekleşmez. Bu yüzden, yurtdışına sattığınız hizmetin Türkiye’den çıkışı ile ilgili olarak gümrükte herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Sattığınız hizmetin bedeli yurt dışındaki alıcı tarafından size ödenir. Bu nedenle hizmet ihracatında iki ülke arasında yalnızca para hareketi gerçekleşir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalandığımız personeli işten çıkartırsak işsizlik maaşından faydalanabilir mi?
Sonraki İçerik2019 Aralık ayına ait defter beratlarının son yüklenme tarihi nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz