Ana Sayfa Vergi İhracat işlemlerinde yüklenilen KDV’nin iadesi alınabilir mi?

İhracat işlemlerinde yüklenilen KDV’nin iadesi alınabilir mi?

İhracat ile yüklenilen KDV’nin iadesi mümkün mü?

669
0

Yurt dışındaki bir firmanın yazılımını yurtiçindeki müşterilere satıyoruz ve bu satış sonucunda Yurt dışındaki firma Yurt içindeki firmaya fatura kesiyor ve fatura bedelinin belli bir kısmını bize komisyon olarak ödüyor. Bizde bu komisyon karşılığında yurt dışı firmaya fatura kesiyoruz fakat bu kesilecek faturada KDV olacak mıdır?

Sizin düzenleyeceğiniz faturada KDV hesaplanır. (Hizmetten yararlanma Yurt içinde olduğu için)

Yurt dışına deniz yolu ile ham katran ihracatı yapıyoruz, ticari mal alımını ihraç kayıtlı alıyoruz ve ihracatın gerçekleştiği güne kadar yurt içinde nakliye lojistik komisyon vb. masraflarımız olmaktadır. Yurt içi masraflarımızdan dolayı KDV iadesi alabilir miyiz?

İhracat ile yüklenilen tüm unsurların KDV’sinin iadesi mümkündür.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İndirimli Orana Tabi Geceleme ve Konaklama Hizmetlerinden Kaynaklanan KDV İade Hesabına ATİK Nedeniyle Yüklenilen…

KDV İade Taleplerinde Bazı Belgelerin Elektronik Ortamda Alınması ve Değerlendirilmesine ilişkin açıklamalar

İhraç kayıtlı mal alan ihracatçılarda KDV iadesine ilişkin açıklamalar

Önceki İçerikTürk ürünleri “sanal ticaret heyetleriyle” tanıtılıyor
Sonraki İçerikAfetler için Ulusal Mobil Uyarı Sistemi devreye girecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz