Ana Sayfa Muhasebe İhracat faturasının gümrük çıkış beyannamesine bağlanma süresi ne kadardır?

İhracat faturasının gümrük çıkış beyannamesine bağlanma süresi ne kadardır?

1096
0

İhracat e-faturası düzenlendikten ne kadar süre ile ihracat beyannamesine konu edilebilir?

Öncesinde Ticaret Bakanlığınca 1 yıllık olarak belirlenen süre ilgili Bakanlık tarafından kaldırılmıştır. Süre kıstı olmadan ilgili GÇB’ye E- fatura bağlanabilir durumdadır.

 

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E- fatura mükellefleri ihracat işleminin gümrükleme işlemlerine istinaden faturayı E- Fatura mı, kâğıt fatura mı olarak düzenleyecektir?

 

Yapılan İhracatta E-Fatura ve Gümrük Beyannamesindeki Eşya Tanımı Aynı Olmak Zorunda mıdır?

 

Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB)- Mikro İhracat da E-Fatura Kapsamında mıdır?

 

Önceki İçerikSeragazı Emisyon İstatistikleri, 1990-2017
Sonraki İçerikAvrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmeyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz