Ana Sayfa Muhasebe İhraç kayıtlı ürün satışımız sanayi sicil belgemiz olmadığı için KDV iade işlemimiz...

İhraç kayıtlı ürün satışımız sanayi sicil belgemiz olmadığı için KDV iade işlemimiz gerçekleşmedi. İlgili ay için KDV beyannamesini düzeltmeli miyim?

İhraç kayıtlı ürün satışımız sanayi sicil belgemiz olmadığı için KDV iade işlemimiz gerçekleşmedi. İlgili ay için KDV beyannamesini düzeltmeli miyim?

609
0

Mükellefim ihraç kayıtlı bir ürün satışı yaptı. Satışı yapılan ürün sanayi sicil belgesinde yazılı olmadığı için iade alamadı. Bu işlemle ilgili düzeltmeyi satışın yapıldığı ay KDV beyannamesini düzelterek mi yapmalıyım, yoksa bu dönem KDV beyannamesinde devreden KDV tutarını düzelterek yapsam da olur mu?

 

Satışı yapıldığı ay KDV beyannamesi düzeltilir. KDV müşteriden elbette tahsil edilecektir.

Başka bir işlem yapılmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUçak yüklemelerinde sistemden gelen ağırlık yerine ambar ağırlığı yazmak zorundayız. Bu durumda ihracat faturamızın da mutlaka beyanname kilosundan düzenlenecek doğru mu?
Sonraki İçerikSite ve apartmanlar aylık sigorta bildirgelerini yıl başından itibaren Muhtasar ve SGK prim bildirgesi ile mi bildireceklerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz