Ana Sayfa Mevzuat İhraç edilecek ürünün Türkiye’de üretilmesi şart mıdır?

İhraç edilecek ürünün Türkiye’de üretilmesi şart mıdır?

589
0

 İhraç edeceğiniz eşyanın Türkiye’de üretilmiş olması gerekir mi?

 Bir eşyanın ihraç edilebilmesi için Türkiye’de üretilmiş olması gerekli değildir. Başka bir ülkeden Türkiye’ye getirdiğiniz veya yurt içinde başkasından satın aldığınız bir eşyayı da ihraç edebilirsiniz.

Türkiye’den yurt dışı edilen her eşya ihraç edilmiş sayılır mı?

 Hayır, Türkiye’den yurt dışı edilen her eşya ihraç edilmiş sayılmaz. Çünkü bir eşyanın satış amacından farklı bir amaçla yurt dışına çıkarılması da mümkündür. Bir eşya çıkışının ihracat sayılması için satılmak ve eşya bedeli tahsil edilmek suretiyle yurt dışına çıkarılması; başka bir ifadeyle, iki ülke arasında ticarete konu edilmesi gerekir. Örneğin, yurt dışında tamir görmek veya sergilenmek üzere çıkan eşya, iki ülke arasında bir alım-satım işlemine konu olmadığı için, ihraç edilmiş sayılmaz.

Bir eşyanın yurt dışına çıkışının ihracat sayılması için, eşyanın fiziki olarak ülke sınırlarını terk etmesi gerekir mi?

 Evet, gerekir. Bir eşyanın yurt dışına çıkışının ihracat sayılması için o eşyanın fiziki olarak da Türkiye Gümrük Bölgesi dışına çıkması zorunludur. Bir eşya karayoluyla veya demiryoluyla yurt dışına çıkıyorsa kara sınırından geçerek yurt dışına çıktığı zaman; denizyoluyla veya havayoluyla yurt dışına çıkıyorsa yüklendiği gemi veya uçak hareket ettiği zaman ihraç edilmiş sayılır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 Aralık ayına ait defter beratlarının son yüklenme tarihi nedir?
Sonraki İçerikBirden fazla şubesi olan firmalar Kısa süreli çalışma ödeneğine şube bazında mı başvuru yapacaklardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz