Ana Sayfa Çalışma Hayatı İhbar süresindeki çalışma iznini kullanmayan personel ihbar süresinden bu saatleri düşebilir mi?

    İhbar süresindeki çalışma iznini kullanmayan personel ihbar süresinden bu saatleri düşebilir mi?

    İhbar öneli kullanılması

    529
    0

    Bir personelimizin 42 hafta ihbar süresi bulunmaktadır. Çalışan 2 saatlik iznini toplu olarak ihbar süresinin sonunda kullanmak istiyor. Bu durunda 42 haftalık ihbar süresi için günlük 2 saatten toplam kaç gün önce işi bırakmış olması gerekir? Hesaplama nasıl yapılır? 

    – Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir.
    Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlaması ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.
    İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir. İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.
    ihbar öneli gün sayısı * 2 saat = hak edilen iş arama izni saat/9 saat


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karenaudit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı ülkelere sefer yapan ulaştırma araçlarında sefer esnasında işe başlatılan sigortalılar
    Sonraki İçerikAdi ortaklık adına alınacak faturalarda ortakların vergi kimlik numaraları mı yer almalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz