Ana Sayfa SGK İhale kapsamında geçici olarak yapılacak işler için SGK dosyası açmalı mıyız?

    İhale kapsamında geçici olarak yapılacak işler için SGK dosyası açmalı mıyız?

    749
    0

    Elâzığ ilçesinde 20 günlük ihale kapsamında taşeron bir iş yapacağız. Merkez şubeden görevlendirme yazısı ile sgk dosyası açmadan işlem yapabilir miyiz? Müşteriye faturada tanzim edilecek yapılacak iş ile ilgili tevkifatlı fatura kesilecek muhsgk birleşmesi sonrası sgk dosyası açmamak sorun olurmu?

    İhaleli iş ve işlemler için taşeron dosyası açılması gerekmektedir.

    MuhSgk  gönderimi yaparken UAVT adresi bulunamadı şeklinde hata alan işverenler ne yapmalıdır?

    “UAVT adresi bulunamadı.” şeklinde hata alan işverenlerin aşağıdaki adresten sisteme girip adreslerini tanımlanmaları gerekmektedir. Adresleri UAVT sisteminde kayıtlı değilse bir kereye mahsus “Ulusal Adres Veri Tabanında işyerinin adres bilgilerine ulaşılamamıştır.” kutucuğunu işaretlemeleri halinde bu uyarı mesajını almayacaklardır. https://uyg.sgk.gov.tr/isyeriadresguncelleme/Welcome.do


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBrüt üzerinden anlaşılmış kira sözleşmelerine göre kiracı daha fazla kira ödemesi mi yapmış olmaktadır?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden dönen firmalar SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz