Ana Sayfa Ekonomi İçişleri Bakanlığı, valilere stokçuluk yapanlar ve fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili talimat verdi.

İçişleri Bakanlığı, valilere stokçuluk yapanlar ve fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili talimat verdi.

718
0

İçişleri Bakanlığı, valilere stokçuluk yapanlar ve fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili talimat verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valiliklere gönderdiği genelgeyle, kur kaynaklı gelişmeleri fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayanlara karşı tedbir alınmasını istedi.

Genelgede, stokçuluk yapan ve fiyatlarını fahiş şekilde artıran işletmelere karşı harekete geçilmesi istenerek fahiş fiyat uygulayanlar için valiliklere “genel emir” çıkarma konusunda talimat verildi. Bu emirlere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanması istendi.

İçişleri Bakanlığı, son günlerde kurda yaşanan dalgalanmadan yararlanarak stokçuluk yapan ve fiyatlarını fahiş şekilde artıran işletmelere karşı harekete geçti. Bakanlık, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. maddesine göre fahiş fiyat uygulayanlar için valiliklere ‘genel emir’ çıkarma konusunda talimat verdi. Bu emirlere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanmasını istedi.


Kaynak:Sputnik
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDöviz cinsi krediler TL üzerinden Merkez Bankası kuruyla yeniden yapılandırılacak
Sonraki İçerik7 kömür sahası özel sektöre açılıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz