Ana Sayfa Duyurular İBB tarafından hayata geçirilen Anne İstanbulkart uygulamasına 1 ayda 40 bini aşkın...

İBB tarafından hayata geçirilen Anne İstanbulkart uygulamasına 1 ayda 40 bini aşkın başvuru yapıldı

642
0

Başvurular, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün (NVİ) sorgulama servisleri üzerinden, online şekilde doğrulanıyor. İBB, sitemden teyit edilemeyen annelerin mağdur olmaması için manuel başvuru alımı gerçekleştiriyor. Manuel işlemler, toplam sayının binde 3’üne denk geliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında bulunan 0–4 yaş aralığında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını içeren uygulamaya, 1 ay içerisinde toplam 40 bin 227 başvuru yapıldı. Anne İstanbulkart  başvuru işlemlerini gerçekleştirirken herhangi bir belge talep etmeyen İBB, başvuru yapanların uygunluğunu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün (NVİ) sorgulama servisleri üzerinden, online şekilde doğruluyor.

MANUEL İŞLEMLER TOPLAM BAŞVURUNUN BİNDE 3’ÜNE DENK

İstanbul’da ikamet eden ve 4 yaş altı çocuğu olan annelere, başka hiç bir şarta bakılmaksızın, Anne İstanbulkart vermeyi hedefleyen İBB, boşanmış anneler için  NVİ’den bu doğrulamayı yapamıyor.  İBB, bu durumdaki annelerin mağdur edilmemesi için başvuru esnasında aşağıdaki evrakları alarak, işlemi manuel olarak gerçekleştiriyor.

-Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, kendi ve çocuğunun nüfus cüzdanı, 2 fotoğraf

-İkametgah bilgisi de eğer gözükmüyorsa İstanbul’da ikametgah ettiğini teyit için ikametgah belgesi

Bu şekilde manuel basılan anne kart sayısı, toplam başvuru sayısının binde 3’üne denk geliyor.  İBB, söz konusu sürecin iyileştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  ile birlikte çalışmalarına da devam ediyor.


Kaynak: İBB Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEv tekstili ihracatı 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde %13,2 oranında azaldı
Sonraki İçerikMaliyeden bayram hediyesi: KDV ve stopaj indirimi, ama kime?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz