Ana Sayfa Şirketler Hyundai’nin Başarı Hikayesi

Hyundai’nin Başarı Hikayesi

1836
0

1967 yılında kurulan Hyundai Motor Company’nin Güney Kore, Türkiye, ABD, Çin, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Brezilya’da üretim tesisleri bulunmaktadır. Otomotiv endüstrisinde son üç yıldır “en büyük gelişimi gösteren” Hyundai yaklaşık 200 ülkede faaliyet göstermekte ve üretim ile araç satışı rakamları açısından dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi konumunda yer almaktadır.

Hyundai Türkiye pazarına 1990 yılında adım atmıştır. Gördüğü yoğun talep ve yakaladığı yüksek satış rakamlarını takiben, Hyundai 1995 yılında İzmit fabrikasını açmış ve 1997 yılının Temmuz ayında üretim faaliyetlerine başlamıştır. Kocaeli iline bağlı Alikahya mevkiinde toplam 1 milyon m²’lik alan üzerine kurulu tesisin yıllık 215.000 araç üretim kapasitesi bulunmaktadır. Toplam tesis alanının 700.000 m²’si fabrikaya tahsis edilmiş olup 108.000 m²’si üretim faaliyetleri için kullanılmaktadır.

Hyundai Assan, gerçekleştirdiği 450 milyon avroluk yeni yatırımın ardından İzmit fabrikasında 2500 kişiye istihdam sağlamakta ve i10 ile i20 model binek araçları üretmektedir. Şirket bu araçların iç pazarda satışını gerçekleştirmekte, aynı zamanda da aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere’nin bulunduğu 40’ın üzerinde Avrupa ülkesinin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika pazarlarına ihracat yaparak Avrupa’nın küçük araç üretim üssü olarak faaliyet göstermektedir.

Fabrika tam kapasite üretime geçtiğinde, şirketin yılda yaklaşık toplam 1,5 milyar avroluk ihracat gelirine ulaşması ve böylelikle Hyundai Assan’ın Türk ekonomisi ve Türk halkına sağladığı katma değerin artması hedeflenmektedir.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/Hyundai.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2942 Sayılı Yasa Çerçevesinde İdarenin Mal Edinme Yöntemleri ve Bu Durumlarla Karşılaşan Bireylerin Haklarını Arama Yolları
Sonraki İçerikYargıtay’dan Emsal ‘BYLOCK’ Kararı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz