Ana Sayfa Şirketler Hyundai’den Büyük Önlem!

Hyundai’den Büyük Önlem!

1191
0

Güney Koreli otomobil devi Hyundai tüm dünya genelinde otomobil ve servislerde çocuk unutma vakalarının artması üzerine ‘arka koltuk alarmını’ devreye soktu.

Bu sistem araçtan indikten sonra arkada çocuğunuzu veya bebeğinizi unuttuysanız sizi hem kornaya basarak hem de ışıkları yakarak uyarıyor. Ayrıca cep telefonunuza uyarı mesajı da gönderiyor.

VERİLER CAN YAKIYOR!

Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir/Çiğli’de  3 yaşındaki Alperen Şahin’in uyuduğu okul servisinde unutulup havasızlık ve yüksek ısıdan dolayı yaşamını yitirmesi tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu tip vakalar sadece Türkiye’de yaşanmıyor; Amerika’da sadece bu yıl 38 çocuğun araç içinde maruz kaldığı yüksek ısıdan dolayı hayatını kaybettiği kayıtlara geçti. Öyle ki ABD’de araçta havasızlıktan ve yüksek sıcaklıktan ölen çocuk sayısı son 20 yıl içinde 800 olarak tespit edilmiş.

YENİ TEKNOLOJİ 2019 OTOMOTİVLERDE YER ALACAK.

Artan bu tip vakalar da otomobil devi Hyundai’yi harekete geçirdi ve şirket yeni bir  güvenlik donanımı geliştirdi. Koreli şirket geliştirdiği ve ‘Rear Occupant Alert’ olarak isimlendirdiği arka yolcu alarmını 2019 model tüm araçlarında kullanacağını açıkladı.  Bu sistem sürücüye araçtan ineceği zaman arkada oturan çocuğunuzu, bebeğinizi veya evcil hayvanınızı unutup unutmadığınızı hatırlatıyor.

SİSTEM ÇOK BASİT

Aracın arka bölümüne yerleştirilmiş bir ultrasonik sensör aracın arkasında oturanların yaptığı hareketleri algılıyor. Sensör, araç park edildikten sonra devreye giriyor. Herhangi bir hareket algılandığı an aracın kornasını çalmaya başlıyor ve otomobilin farları ve ışıklarını yakıp söndürüyor.

SİSTEM TELEFONLARA DA BAĞLANABİLİYOR

Hyundai ayrıca bu sistemi ‘Blue Link’ isimli uygulamasına da bağlamış. Bu sayede sistem sürücünün telefonuna da bir mesaj yoluyla durumu bildiriyor.

GÖSTERGE TABLOSUNDA UYARI OLACAK

Bütün bu bilgilendirme mesajlarına ve işaretlerine ek olarak araç kapatıldığında gösterge tablosunda da “Arkada yolcu olup olmadığını kontrol edin” anlamında bir yazı beliriyor.

TRAJEDİLER SON BULSUN DİYE

HYUNDAI’nin Amerika Başkan Yardımcısı Mike O’Brien, bu sistemin üzücü trajedilerin önlenmesinde ilk adım olduğunu belirterek, “Çok kısa bile olsa anlık dalgınlıklar ve dikkatsizlik korkunç sonuçlara yol açıyor. Bu yüzden bu sistemi çok önemsiyoruz” dedi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikGaziantep de Dünya Pazarında Yerini Alacak!
Sonraki İçerikSiyasetteki Gerilim Ticarete Yansımadı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz