Ana Sayfa Muhasebe Huzur hakkına ilişkin genel kurul kararı tescile tabi midir?

Huzur hakkına ilişkin genel kurul kararı tescile tabi midir?

3717
0

Anonim şirket ortağı olan yönetim kurulu üyelerimize huzur hakkı ödemesi yapmak istiyoruz. Sadece bununla ilgili genel kurul kararı alırsak ticaret sicilinde tescil ve ilanı zorunlu mudur?

 

Huzur haklarının belirlenmesi genel kurulun yetkisinde olan bir konu olmakla birlikte, huzur hakkının belirlenmesi için alınacak genel kurul kararı TTK bakımından tescile tabi bir konu olmadığından, istenmesi halinde noter onaylı genel kurul hazirun cetveli bir dilekçe ekinde sicil dosyasına konulmak üzere müdürlüğe verilebilir. Genel kurul için MERSİS’ten herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

ANASAYFA

 

 

 

 

 

 

 

Tahakkuk etmiş ancak ödenmemiş huzur hakkı gider yazılabilir mi?

 

 

A.Ş. yönetim kurulu başkanı Bağ-kur emeklisine huzur hakkı ödenebilir mi?

 

 

 

ANASAYFA

 

 

Önceki İçerikGalericiler ikinci el araç satışında kdv’yi hangi bedel üzerinden hesaplayacaklardır?
Sonraki İçerikYasal olarak kayıt zorunluluğu bulunmayan dernek ve odalara ödenen aidatlar gider yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz