Ana Sayfa Muhasebe Huzur hakkı ödenmesi için alınan karar tescile tabi midir?

Huzur hakkı ödenmesi için alınan karar tescile tabi midir?

2359
0

Tek ortaklı Limited Şirketinde huzur hakkı ödemesi için karar alacağız. Bu kararın Noter tasdiki ve Ticaret Sicilde tescili yapılmalı mıdır? Firmamız teknokent bölgesinde faaliyet gösterecek, huzur hakkı ödemesi Gelir Vergisi Stopajından müstesna mıdır?

Huzur hakkı için alınacak kararınız tescile tabi değildir. Ancak dosyasına konulmasını istemeniz halinde noter onaylı kararınızı bir dilekçe ile odaya verebilirsiniz. Kararınız tescil ve ilan edilmeyecek olup sadece sicil dosyanıza konulabilecektir.

Çalıştığım işyerinde personele ve yönetim kurulu üyelerinin ailesine sağlık sigortası yapılıyor. Personelin belirlenmiş oranlar dışında kalanları sadece damga vergisi tabi olacak. Yönetim kurulu yapılan ödemeler nasıl vergilendirilecektir?

Personel için ödenen sağlık sigortası pirimi ayni ücret ödemesidir. Brüte çevrilerek ücrete eklenir. GVK 63/3. maddesindeki koşullara göre bordro üzerinden GV matrahından indirim yapılır.

Yönetim kurulu ve ailesi için yapılan ödemeler KKEG’dir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Huzur hakkı ödemelerinden SGK prim kesintisi yapmalı mıyız?

Anonim şirket ortağı başka bir iş yerinde 4/a sigortalı olarak görüyorsa ortağın aldığı huzur…

Site yönetim kurulunda bulunan kişilere huzur hakkı ödersek gelir vergisi kesintisi yapılır mı?

 

Önceki İçerik4.500 prim gününden emekli olan bir kişinin emekli maaşı nasıl hesaplanmaktadır?
Sonraki İçerik5 yıl ve üzeri aktife kayıtlı gayrimenkullerin satışından elde edilen kar vergiden muaf mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz