Ana Sayfa Vergi Huzur hakkı ödemelerinde gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı?

    Huzur hakkı ödemelerinde gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı?

    627
    0
    Bir firmamız tek ortaklı bir limited şirkettir. 2021 yılı için ortak huzur hakkını asgari ücretten istemektedir. Huzur hakkı ile ilgili bir taban ücret sınırı var mı? 

    Huzur hakkı için alt ve üst sınır olmaz. Şirketin yetkili kurulu belirler.

    Karar için Noter onayı ve tescili gerekmez.


    Ortak ve yönetim imza yetkisi olan kişilere huzur hakkı vermekteyiz. Verilen ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmalı mıdır?

    Huzur hakkı ödemesi “ücret” ödemesi kapsamındadır. GV ve DV kesilir. Ücretli çalışanlar birden fazla ücret alıyor ise AGİ birine uygulanır. Agi için “Aile durum bildirimi belgesi “alınır.

    Kişilerden Huzur hakkı ücret ile Maaş aynı işverenden alınıyor ise birleştirilir tek bordro yapılır. 

    Ayrı, ayrı işverenden alınması halinde ayrı ayrı tarife uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektronik olarak düzenlenen faturaların çıktısının saklanması gerekir mi?
    Sonraki İçerikSatın alınarak başka firmalara satışı yapılan yazılım programlarına amortisman ayrılıp ayrılmayacağı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz