Ana Sayfa Çalışma Hayatı Huzur hakkı ödemeleri vergiden muaf mıdır?

    Huzur hakkı ödemeleri vergiden muaf mıdır?

    416
    0

    2022 yılından itibaren ödenecek Huzur Hakkı ücret ödemeleri Asgari ücretlilere ödenen ücretler gibi, asgari ücreti aşmayan kısma kadar vergiden muaf olarak mı hesaplanacak, yoksa tamamı için gelir ve damga vergisi hesaplamamız gerekir mi?

    Huzur hakkı GVK 61. maddesine göre ÜCRETTİR.

    Asgari ücreti aşmayan kısmı için GV ve DV istisnasından yararlanır.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancılara yapılan yurtiçi teslimlerinde ödeme sistemi nasıl olmalıdır?
    Sonraki İçerikHome ofis olarak vergi mükellefiyeti açan bir kişinin ödediği kiralar muhtasar beyannamesine dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz