Ana Sayfa Haberler Hurda ithalatı Ocak-Şubat döneminde %38,3 Azaldı

Hurda ithalatı Ocak-Şubat döneminde %38,3 Azaldı

193
0

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Ocak – Şubat dönemine ilişkin hurda ithalatı verilerini yayımladı.

Buna göre hurda ithalatı Ocak – Şubat döneminde miktar açısından, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 38,3 oranında azalarak 3,5 milyon tondan 2,2 milyon tona geriledi.

Değer açısından bakıldığında ise hurda ithalatında, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 41 azalma gerçekleşti ve 690 milyon dolar olarak kaydedildi.

Söz konusu dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) yapılan hurda ithalatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 39,1 azalarak 657,000 tondan 400,000 tona düştü. Avrupa Birliği’nden (AB) yapılan hurda ithalatı ise yüzde 35,5 azalarak 2 milyon tondan 1,3 milyon tona geriledi. Birleşik Devletler Topluluğu’ndan (BDT) yapılan hurda ithalatı ise, 2019 yılının Ocak – Şubat döneminde yüzde 25,6 azalışla 399,000 tondan 297,000 tona geriledi.

Ocak – Şubat dönemi için Türkiye’nin en büyük hurda tedarikçileri, yüzde 60,2 pay ile Avrupa Birliği, yüzde 18,3 ile ABD ve yüzde 13,6 ile BDT oldu.

 

 

 


Kaynak: Türkiye Çelik Üreticileri Derneği
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeri Kazanım Katılım Payı Beyannamesine İlişkin Düzenlemeler
Sonraki İçerikNihai Mamul Üretim ve Tüketimi azalmaya devam ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz