Ana Sayfa Muhasebe Hurda granül alımında kdv tevkifat oranı nedir?

Hurda granül alımında kdv tevkifat oranı nedir?

2122
0

Hurdacıdan hurda plastik granül alıyoruz. Hurdacı bize fatura keserken 5/10 tevkifat uyguluyor. Biz bu malzemeyi olduğu gibi satış yapacağız. Fatura keserken 5/10 tevkifat uygulayacak mıyız?
(13.12.2018)

Metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt ve cam hurda ve atıklarının çeşitli işlemlerden geçirilip işlenmesi sonucunda elde edilen ve genellikle hurda ve atık niteliklerini kaybederek metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt ve cam esaslı malzeme imalatında hammadde olarak kullanılan mamul niteliğindeki kırık, çapak, toz, granül ve benzeri ürünlerin teslimi tevkifat uygulaması kapsamındadır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ahşap hurdası KDV tevkifatına tabi midir? Oranı nedir?

 

İmalat Artıklarının (Fire) Hurda Olarak Satışında, Alışta Yüklenilen KDV İndirim Konusu Yapılabilir mi?

 

 

 

Hurda Maddeyi Toplayanların Vergi Mükellefi Olma Zorunluluğu Var mıdır?

 

 

Önceki İçerikACCA Eğitimleri 5-6 Ocak 2019 Tarihinde Başlayacaktır. Türmob Duyuru
Sonraki İçerikGeçmiş yıl zararlarını ortaklardan karşılayabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz