Ana Sayfa Muhasebe Hukuk eğitimi hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Hukuk eğitimi hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Kira faturası iadesi yapılırken KDV oranı ne olacak? %18 ile alınan Kira faturası iadesi için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olacak?

    441
    0

    Şirketimiz özel bir firmadan hukuk eğitimi almıştır. Bu hizmet kapsamında tarafımıza düzenlenecek olan faturanın KDV oranı 30.08.2020 tarih, 31229 sayılı Resmî Gazetede belirtildiği üzere %1 mi olmalıdır?

    Eğitim veren kurum 5580 Sayılı kanun kapsamında ise KDV oranı % 1 olarak uygulanır.

    Değilse % 18 olur.

    Pandemi Sürecinde şirketimize kesilen kira bedeli faturasının mal sahibi ile anlaşılması suretiyle iade faturası kesilecektir. Yeni kesilecek iade/Fiyat farkı faturası 31 Temmuz öncesi dönemler ile ilgili olup kdv oranı ne esas alınmalıdır?

    Önceden almış olduğunuz faturada belirtilen KDV ‘ i (%18) indirim konusu yapılmıştır. Düzenleyeceğiniz iade faturasında 31/12/2020 tarihine kadar % 8 KDV hesaplayacaksınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYatta ikamet edenler için ayrı bir ikamet izni türü var mı?
    Sonraki İçerik36 günde yaklaşık 420 bin kişi “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulamasından yararlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz