Ana Sayfa Haberler Huawei’ye bir darbe de Vodafone’dan

Huawei’ye bir darbe de Vodafone’dan

783
0

Dünyanın en büyük ikinci mobil operatörü Vodafone, Avrupa’daki bulunan kilit ağ noktalarında Huawei ekipmanlarının kurulumunu durduracağını açıkladı.

Çin merkezli telekomünikasyon şirketi hakkında siyasi alanda var olan spekülasyonlar, birçok ülke ve şirketin tedirgin olmasına yol açıyor.

Huawei ise Çin hükümeti ile hiçbir bağlarının olmadığı ve ürünlerinin herhangi bir güvenlik riski taşımadığı konusunda ısrarcı.

Vodafone CEO’su Nick Read Cuma günü yaptığı açıklamada hükümetler, güvenlik ajansları ve Huawei şirketinin kendisiyle iletişimde kalmaya devam edileceğini, fakat bu sürede 5G ağında şirketin ürünlerinin yerleştirilmesinin durdurulacağını ifade etti.

Telekomünikasyon ekipmanları pazarı Nokia, Ericsson ve Huawei’den oluşuyor. Huawei ise bu pazarda yüzde 35 ila 40 ile dünyanın en büyük tedarikçisi konumunda.

Bu nedenle Vodafone, görüşmelerin en basit seviyede tutulduğunu belirtti.

Huawei’den bir basın sözcüsü ise, desteklerinden ötürü Vodafone’a teşekkür etti.

ABD, Avusturalya ve Yeni Zelanda, Huawei’nin ürünlerinin 5G ağlarında kullanımını kısıtlayan ülkeler arasında.

Almanya ve Kanada da benzer önlemler üzerinde çalışıyor.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel üniversitelere ve özel eğitim kurumlarına yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?
Sonraki İçerikWord belgesiyle düzenlenen credit notu hasılattan indirebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz