Ana Sayfa Ekonomi Huawei Apple’ı geçti, Çin menşeili akıllı telefonlara ilgi giderek artıyor

Huawei Apple’ı geçti, Çin menşeili akıllı telefonlara ilgi giderek artıyor

793
0

Huawei Apple’ı geçti, Çin menşeili akıllı telefonlara ilgi giderek artıyor

Çin merkezli teknoloji devi Huawei geçtiğimiz günlerde açıklanan akıllı telefon satış rakamlarında dünya devi Apple’ı geride bırakarak Samsung’un ardından bu alanda ikinci sıraya yerleşti.

Huawei 2018’in ikinci çeyreğinde 54 milyon akıllı telefon sattı ve geçen seneye göre yüzde 41 oranında rekor bir büyüme gerçekleştirerek bir anda gözleri Çin menşeili akıllı telefon piyasasına çevirdi. Güney Koreli Samsung 73 milyon akıllı telefon satarak bu alanda liderliğini sürdürüyor ancak şirketin satışları geçen seneye oranla yüzde 8 oranında azaldı. Apple ise 41 milyon akıllı telefon sattı ve satışlarını geçen seneye göre sadece yüzde 1 oranında artırabildi.

İngiltere merkezli teknoloji analiz şirketi Canalys editörlerinden Ben Stanton “7 sene sonra ilk kez bir marka satış hızında Samsung ve Apple’ı geride bıraktı. Huawei’in ABD pazarından çıkarılması şirketi Avrupa ve Asya pazarında daha fazla çalışmaya itti. Samsung ve Apple pazar paylarını korumak istiyorsa daha fazla rekabetçi olmaya çalışmalılar” açıklamasında bulundu.

Huawei ve diğer Çinli markalar yükselişte

Huawei hiç şüphesiz son dönemde dünyada en çok tanınan Çinli teknoloji markası oldu. Ancak diğer Çinli firmalar da özellikle akıllı telefon piyasasında marka değerlerini artırıyor. 2016 yılının ikinci çeyreğinde Çinli firmalar dünya genelinde 145.9 milyon adet akıllı telefon satarak bu alanda piyasanın yüzde 44.1’ini eline geçirdi. Çinli markalar iç piyasaya giderek hakim olurken aynı dönemde yurt dışına 58.9 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. Huawei bu pazarın yüzde 18.8’ini elinde bulundurarak liderliğini sürdürüyor. Bunun yanında Oppo yüzde 11.5, Vivo %9, Xiaomi Technology 9%, TCL 5.3%, ZTE 5.3%, Lenovo 4.7%, GiONEE 4.5%, Meizu 2.5% ve Coolpad yüzde 2.1 ile Çin ve dünya piyasasında en çok satan Çinli markalar oldu.

Bu başarıya en güzel örnek Huawei’in dağıtımını yaptığı Honor markasının 2017’nin ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 34 artırması oldu. Honor bu dönemde Çin dışında 4 milyon akıllı telefon sattı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSaniyeler içinde şarj edilebilen bitmeyen piller
Sonraki İçerikZorunlu BES’ten çıkıp tekrar giren kişinin kaybı ne olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz