Ana Sayfa Haberler Honda İngiltere’ye veda ediyor

Honda İngiltere’ye veda ediyor

806
0

Otomobil firması Honda, İngiltere’deki tesisini kapatmayı planlıyor.

Honda’nın Swindon’da bulunan tesisi, ülkenin en büyük dördüncü otomobil tesisi olma özelliğini taşıyor ve halihazırda 3500 kişiye istihdam sağlıyor.

Salı günü firma tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu tesis, 2021 yılında kapatılacak.

Honda ayrıca Türkiye’de bulunan tesislerinde Civic model araçlarını üretmeyi durdurmayı planladığı iddia edildi.

Swindon, Honda’nın Avrupa Birliği’ndeki tek tesisi ve burada 100.000’den fazla otomobil üretiliyor.

Firma daha önce yaptığı açıklamada, anlaşmasız Brexit’in firmaya milyonlarca pounda mal olacağını belirtmişti.

Konuyla ilgili olarak Honda’dan açıklama geldi.

Açıklamaya göre firmanın, Gebze’de bulunan 50 bin araç kapasiteli tesiste 2021 yılına kadar Civic sedan modeli üretilmeye devam edilecek. Fakat 2021 itibariyle firmanın ”iş faaliyetleri” devam edecek.

Açıklamada ayrıca, “Honda Türkiye AŞ bu süreçte Türkiye’deki paydaşlarıyla yapıcı diyaloğu sürdürecektir” sözleri sarf edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHangi sektör ne kadar elektrik tüketiyor biliyor musunuz?
Sonraki İçerikİkale Sözleşmesi veya Karşılıklı Sonlandırma Sözleşmesi Kapsamında Kesilen Gelir Vergisine İlişkin İade Talebi İnteraktif Vergi Dairesinde !

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz