Ana Sayfa Muhasebe Home ofis çalışan vergi mükellefleri SGK açılışı yaptırabilir mi?

    Home ofis çalışan vergi mükellefleri SGK açılışı yaptırabilir mi?

    Limited Şirket ortağı iken aynı zamanda şahıs firması kurabilir miyiz?

    1904
    0

    Bir gerçek kişi mükellefiyetimizi tür değişimi ile Limited Şirket olarak değiştirdik ve akabinde başka bir şirkete devredip müdürlükten ve ortaklıktan ayrıldık. Sonrasında hissesini devreden ortak tekrardan gerçek kişi vergi mükellefiyeti açabilir mi?

    Gerçek kişiler hiçbir şart ve koşul olmaksızın her zaman GV mükellefiyeti açabilirler.

    Önceden şirket ortağı veya gerçek usulde GV mükellef olması buna engel değildir.

    Oturduğumuz evin adresi üzerinden (home ofis) sipariş üzeri toptan kumaş alım satım işini yaklaşık bir yıldan fazladır yapıyoruz. Vergi levhamız var. Sigortalı bir personeli çalıştırmak istiyoruz. Ev adresi üzerinden sgk işyeri dosyası açtırabilir miyiz?

    Kişilerin Sosyal Güvenlik kapsamında sigortalı sayılabilmeleri için iş yerlerinde fiilen çalışmaları gerekmektedir. Fiili çalışma home ofıste yapılacaksa sgk işyeri açılışı yapılıp işçilerin sgk girişleri yapılmalıdır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOcak-Ekim 2020 döneminde karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı azaldı
    Sonraki İçerik7256 Sayılı Kanunla Çalışma Hayatında Yeni Düzenlemeler Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz