Ana Sayfa Dünya Hollanda’da Vergi Uygulamaları

Hollanda’da Vergi Uygulamaları

2664
0

Hollanda’da Vergi Uygulamaları

Her Hollanda işletmesi diğer ülkelerde olduğu gibi vergilendirmeye tabidir. Şirketin genel kârı üzerinden vergi ödemek zorundasınız. 2020 yılında, kurumlar vergisi oranı 200.000 Euro’ya kadar yıllık %16,5’tir, bu tutarın üzerindeki tüm kârlar %25 oranında vergilendiriliyor. (Daha düşük Kurumlar Vergisi oranı için 2021’de bu oran %15 olacaktır).

Hollanda’da KDV oranları:

  • %21 standart KDV oranı
  • %6 daha düşük KDV oranı
  • %0 vergi muafiyeti oranı
  • AB ülkeleri arasındaki işlemler için %0

Hollanda’daki kurumlar vergisi oranı Avrupa’nın en düşükleri arasındadır: 200.000 Euro’ya kadar olan kârlar için %16,5 ve bu tutarı aşan kârlar için %25’tir. Bu koşullar hem NV’ler (halka açık limited şirketler) hem de BV’ler için geçerlidir. 2021 yılında Hollanda hükümetini asgari ve azami vergi oranlarını düşüreceği tahmin edilmektedir.

Katılım muafiyeti vergilendirme açısından en sık kullanılan avantajlar arasındadır. Bu vergi düzenlemesi, temettü transferi durumunda bir bağlı ortaklığın en az yüzde beşine sahip olan holding kuruluşlarında muaftır. Bu düzenleme ana şirketlere ve bağlı ortaklıklara ilişkin direktif olarak bilinir.

Hollanda, diğer AB üyelerine benzer şekilde bir KDV sistemi kullanmaktadır. Bazı işlemler katma değer vergisine tabi değildir, ancak genellikle kurumlar tarafından ücretlendirilir. Hollandalı işletmeler tarafından sunulan hemen hemen tüm hizmetler ve mallar için normal oran %21’dir.

Bu oran, AB üyesi olmayan ülkelerden ithal edilen ürünler için de geçerli olabilir. Hollanda’da, belirli hizmetler ve ürünlerle ilgili olarak %6 daha düşük KDV oranı vardır; tıp, gıda, sanat, tıp, kitaplar, antikalar, spor etkinliklerine giriş, müzeler, tiyatrolar ve hayvanat bahçeleri.

Önceki İçerikMerkez Bankasının döviz rezervleri nasıl yönetilmektedir?
Sonraki İçerikReasürans nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz