Ana Sayfa Dünya Hollanda’da üretici güven endeksi Ocak 2020’de 2,5’e geriledi

Hollanda’da üretici güven endeksi Ocak 2020’de 2,5’e geriledi

567
0

Hollanda’da üretici güven endeksi Ocak 2020’de 2,5’e geriledi

Hollanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Hollandalı üreticiler arasındaki üretici güveni Ocak 2020’de kötüleşti. Güven, Aralık ayında 2,9’dan Ocak’ta 2,5’e geriledi. Ocak ayında üreticiler sipariş durumları konusunda daha az olumlu görüşe sahip.

Son yirmi yılda uzun vadeli ortalama 1,0’dır. Üretici güveni Şubat 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesine (10.9), Şubat 2009’da ise tüm zamanların en düşük seviyesine (-23.5) ulaşmıştı. Ekim 2014’ten bu yana Hollandalı üreticiler arasında iyimserlik hakim.

Ocak ayında, kağıt ve baskı endüstrisindeki üreticiler en iyimser görünüme sahiptir. Ancak, kereste ve yapı malzemeleri endüstrisindeki üreticiler bir önceki aya göre önemli ölçüde daha az pozitiftir. Üreticinin nakliye ekipmanları endüstrisine olan güveni de önemli ölçüde kötüleşmiştir.


Kaynak: Hollanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2020/05/dutch-manufacturers-less-positive
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Tebligat sistemine nasıl başvuru yapılır?
Sonraki İçerik3568 sayılı kanuna göre hizmet sözleşmesini uzatan mali müşavirler damga vergisi beyannamesi bildiriminde bulunacaklar mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz