Ana Sayfa Dünya Hollanda’da işsizlik oranı Ocak 2020’de %3,0 oldu

Hollanda’da işsizlik oranı Ocak 2020’de %3,0 oldu

966
0

Hollanda’da işsizlik oranı Ocak 2020’de %3,0 oldu

Hollanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kasım 2019 ve Ocak 2020 arasında, ücretli istihdamdaki kişi sayısı aylık ortalama 21 bin artarak Ocak ayında 9,1 milyon olarak gerçekleşti. Aynı dönemde işsizlik ayda ortalama 13 bin azalarak 284 bine geriledi. Bunlar, ücretli iş yapmayan ve yakın zamanda iş arayan ve işe hazır olduklarını belirten insanlardı. Sonuç olarak, Ocak ayında işsizlik oranı %3,0 olmuştur. Ocak ayı sonunda, Çalışan Sigorta Acentesi (UWV) 241 bin mevcut işsizlik (WW) yardımı olduğunu kaydetti.

Ocak 2020’de çeşitli nedenlerle ücretli bir işi olmayan 4.0 milyon kişi vardı. İşsiz kişilere ek olarak, 3.7 milyon kişi yakın zamanda iş aramamış olanlardır ve/veya hemen çalışmaya başlamamışlardır. Bu insanlar işgücü rakamlarında yer almaz. Sayıları son üç ay boyunca aynı kalmıştır.


Kaynak: Hollanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2020/08/unemployment-rate-down-to-3-0-percent
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikReasürans nedir?
Sonraki İçerikAyni sermaye olarak şirkete koyulacak olan değerlerin tespitini nasıl yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz