Ana Sayfa Dünya Hollanda’da iflas eden işletmelerin sayısı Kasım 2019’da arttı

Hollanda’da iflas eden işletmelerin sayısı Kasım 2019’da arttı

627
0

Hollanda’da iflas eden işletmelerin sayısı Kasım 2019’da arttı

Hollanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Hollanda’da şirket iflasların sayısı arttı. Kasım 2019’da bir önceki aya göre 34 iflas daha yaşandı. Bu eğilim son yıllarda nispeten istikrarlı olmuştur.

İflasların sayısı Mayıs 2013’te zirveye ulaşmıştı. Bunu Eylül 2017’ye kadar aşağı yönlü bir eğilim izlemiştir. Daha sonra, eğilim nispeten istikrarlı olmuştur. İflasların sayısı Eylül 2018’de bu yüzyılın en düşük seviyesine ulaştı, ardından iniş ve çıkışlar değişti.

Mahkeme oturum günlerinin sayısı dikkate alınmazsa, Kasım 2019’da 269 işletme ve kurum (tek sahipli işletmeler hariç) iflas ettiklerini ilan etti. Ticaret sektörü toplamda iflas eden 66 şirket sayısı ile en fazla zarar gören sektör oldu.

Ticaret, en fazla iş yapan sektörler arasındadır. Kasım ayında, iflas sayısının konaklama ve yemek hizmetleri sektörlerinde nispeten yüksek olduğu görülmüştür.


Kaynak: Hollanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2019/50/more-bankruptcies-in-november
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler Turizm payı mükellefi sayılır ve turizm payı beyanname oranları nelerdir?
Sonraki İçerikKatma değer vergisinden istisna olan haller nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz