Ana Sayfa Şirketler Holdingler Girişimcilerin Elinden Tutuyor!!!

Holdingler Girişimcilerin Elinden Tutuyor!!!

1208
0

Bazı holdingler yenilikçi girişimcilerin yükselen başarılarına kayıtsız kalmadı ve cazip iş fikirlerinin hayat bulması için girişimcilerin elinden tutuyor. Bunun için holdingler, girişimcilere, fikirlerine destek için grup bünyesinde kurduğu yatırım şirketleri aracılığıyla bazıları da çeşitli fonlama platformlarıyla destek veriyor.

Koç Topluluğu Inventram’ın Genel Müdürü Cem Soysal, yatırım güçleriyle girişimciliği destekleyeceklerini söyledi. Cem Soysal, Inventram olarak bugüne kadar şirket yatırımı, patent yatırımı ve teknoloji ticarileştirme alanlarında 5 bin 600’den fazla başvuru aldıklarını, kuruldukları günden bugüne kadar 6 şirket yatırımı, 42 patent yatırımı, 9 teknoloji ticarileştirme ve 24 Preferred Partner iş ortaklığı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Vestel Şirketler Grubu da 9 şirkete yatırım yaptıklarını ve 6 şirketle ise halen görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı. Vestel Ventures’ın Genel Müdürü Metin Salt, Vestel Ventures olarak girişimleri desteklemeyi ve destekledikleri girişimlerin ticari başarıya ulaşması için ihtiyaç duydukları desteği girişimcilere vermeyi amaçladıklarını belirtti. Metin Salt ayrıca girişimcilerin doğrudan onlara ulaşabilmeleri için internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullandıklarını ifade etti.

Boyner Grup ise 2016 yılında kitlesel fonlama platformu olan Buluşum platformunu kurdu. Buluşum’un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Cihan Alpay ise Buluşum’un kuruluş amacının Türkiye’de sosyal inovasyon ve bireysel bağışçılık kültürünün gelişmesine katkı sunmak için hazırladıklarını ve son bir yılda 8 sosyal girişimci toplam 10 proje için 375 bin TL kaynak sağlandığını açıkladı.

Kaynak: Fortune Türkiye

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDünyanın En Güçlü 5 Kadınını Tanıyor musunuz?
Sonraki İçerikÇVÖ Anlaşmalarında Serbest Meslek Faaliyetinin İcra Edildiği Yere Göre Vergilendirme Yetkisi Kimdedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz