Ana Sayfa Vergi Hizmet yansıtmaları için düzenleyeceğimiz faturalarda KDV hesaplayacak mıyız?

Hizmet yansıtmaları için düzenleyeceğimiz faturalarda KDV hesaplayacak mıyız?

553
0

Kooperatiflerden kiralanan gayrimenkullerde stopaj oranı ve fatura düzenlenmesi durumunda KDV oranı nedir?

Kiralarda GV stopajı %20, KDV ise %18’dir

İktisadi işletmemizin kullanımda olan spor tesisi için dışarıdan güvenlik ve temizlik hizmeti almaktayız. Bu hizmetler karşılığında tüm masraflar iktisadi işletmemiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca tesis içindeki salonların bazı bölümleri de kiraya verilmiş durumdadır. Fakat salonun kiracısı olanlarda bu güvenlik ve temizlik hizmetinden yararlandığı için iktisadi işletmemiz her ay kira faturası dışında gider yansıtması faturası düzenlemektedir. Gider yansıtmasında KDV olacak mıdır?

Düzenlediğiniz hizmet yansıtma faturasında KDV hesaplanacaktır.

Yeni taşımacılık mükellefiyeti açacak bir kişi galeriden kamyonet almıştır. Galeri araç bedeli olarak 100.000 TL’lik KDV’siz olarak fatura kesmiştir. Galeri ile görüştüğümde bu aracı şahıstan aldıkları için kendileri fatura keserken KDV’siz olarak hesaplamıştır diyerek bilgi verdiler. Bu İşlem doğru mudur?

Galerinin verdiği bilgi yanlıştır. Ticari araç için Düzenlenen faturada %18 KDV hesaplaması gerekir. Size satarken de %18 KDV hesaplayacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Galericilerin ticari araç satış faturasındaki KDV oranı ne olacak?

İkinci el araç satışında özel matrah uygulaması nasıldır?

İkinci el araç satışı belgesi olmayan mükellefler araç satışlarında özel matrah uygulayabilir mi?

Önceki İçerikABD ekonomisi 2020 yılının ilk çeyreğinde çeyreklik bazda %5 daraldı
Sonraki İçerik65 yaş üstü mükellefler ve meslek mensupları için geçerli olan mücbir sebep hali 01/06/2020 tarihi itibariyle sona erdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz