Ana Sayfa Muhasebe Hizmet verilmeden düzenlenen satış faturalarının tamamı gelire yazılır mı?

Hizmet verilmeden düzenlenen satış faturalarının tamamı gelire yazılır mı?

869
0

Ar-Ge merkezi olan yazılım firması hakkında. Firmamız yazılım e defter e-beyan e-mutabakat gibi muhasebe programları hizmeti veren yazılım firması olup sorum;

1- Firma anlaşma yaptığı firmalara iş kimi zaman iş başlangıcında kimi zamanda iş bitince fatura kesmektedir. Sorum iş başlangıcında kesilen faturalar için olacak iş henüz tamamlanmadığı için kesilen faturanın kdv’sini döneminde bildiriyoruz. Fakat gelir vergisi yönünden bu kazancı iş bitimine kadar 258 yapılmakta olan yatırımlar veya 380 gelecek yıllara ait giderler hesabında takıp ederek gelir ve kurumlar vergisi yönünden bu tutarı sonraki yıla aktarabilir miyiz? Bunlara herhangi bir vergi kaçırma durumu söz konusu oluyor mu?

2- İkincisi de gelirin bir kısmını sonraki döneme aktardığımız için işçilik ağırlıkta olması nedeniyle giderlerinde bir kısmını yine gelecek dönem giderlerine mi aktarmamız gerekiyor?

 

Diğer sorum Ltd.Şti. karar defterinin kapanış tasdiki yapılması gerekir mi?

 

1- Fatura ne zaman düzenlenir ise düzenlensin Düzenlenecek faturada KDV hesaplanır. Faturayı alan müşteri gelecek ay veya gelecek yıl ayrımı yapar. Faturayı düzenleyen böyle bir ayrım yapamaz.

 

2- Limited şirketler tarafından tutulmakta olan Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikinin de izleyen yıl ilk ayın sonuna (31.01.2019 tarihine) kadar yapılması zorunludur. Ancak; Limited şirketlerin, müdürler kurulu karar defteri tutmaları zorunlu değildir, bu nedenle geçmiş yılda kullanılmış olan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapıldıktan sonra, tekrar açılış tasdikinin yapılmaması tavsiye olunur.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Önceki yıla ait olup faturası bir sonraki yıla gelen komisyon ödemesini kurumlar beyanında indirim konusu yapılabilir miyiz?

 

Eylül ayı için sonraki Ocak ayında bordroya verilen ek sonucu oluşan gün ilavesi parası personele ne zaman ödenir?

 

Kira geliri elde edilmeyen gayrimenkulün giderleri diğer kira gelirinden düşülebilir mi?

 

 

Önceki İçerikAktife kayıtlı olup kiraya verdiğimiz dükkan için kiracıya fatura mı keseceğiz yoksa stopaj mı olacak?
Sonraki İçerikAlıcı tarafından kabul edilmeyen ihraç malları fiziken iade edilmezse ne yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz