Ana Sayfa Vergi Hizmet ihraçları kapsamında düzenlenen faturaların bedellerinin Türk Lirasına çevirme zorunluluğu var mıdır?

Hizmet ihraçları kapsamında düzenlenen faturaların bedellerinin Türk Lirasına çevirme zorunluluğu var mıdır?

Hizmet ihraçları kapsamında düzenlenen faturaların bedellerinin Türk Lirasına çevirme zorunluluğu var mıdır?

726
0

Müşterim yurt dışındaki kişilere gerek video konferans, gerekse yüz yüze görüşmek suretiyle danışmanlık hizmeti vermek istemektedir. Bu hususta yapılacak hizmet ihracatına ait yurt dışından Türkiye’ye gelecek döviz bedelini DAP belgesiyle belgelendirmek ve gelen dövizi Türk parasını koruma kanunu/yönetmelikleri uyarınca TL ‘ye çevirme zorunluluğu bulunmakta mıdır?

İhracat bedellerinin yurda getirilmesi zorunluluğu sadece mal ihracatı için geçerlidir. Hizmet ihracatında kapsam dışındadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvrupa Birliği’nde insanlar hayatlarından ne kadar memnun?
Sonraki İçerikMuhsgk Uygulamasında Sorun Yaşanmaması İçin Vkn İle Sgk İşyeri Sicil Numaralarının Eşleştirilmesi Gerekmektedir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz