Ana Sayfa Muhasebe Hisseli gayrimenkul kiralamasında muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?

Hisseli gayrimenkul kiralamasında muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?

878
0
Hisseli gayrimenkul kiralamasında muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?

Şirketimiz adres değişikliği yaptı ve iş yeri adresimizi kiraladığımız yer vergi mükellefi olmayan gerçek kişidir. Kira sözleşmesinde kiraya veren bir kişi ve bu kişinin vermiş olduğu banka hesap bilgilerine 6 aylık kira peşin yatırıldığında dekontta hesabın 4 kişi adına olduğu görünmektedir. Muhtasar beyannamede kira bedeli 4 eşit parçaya bölünerek ayrı ayrı mı bildirilmesi gerekmektedir yoksa sadece kira sözleşmesinde adı geçen şahıs adına mı stopaj bildirimi yapılmalıdır?

 

Kira sözleşmesi gayrimenkulün sahibi ile yapılır. Şayet sahibi gayrimenkulün kullanım hakkını bir başka kişi adına devir etmiş ise sözleşme o kişi ile yapılır. Kira bedeli, sözleşmeyi imzalatan kişinin hesaba yatırılır. Muhtasar beyannameye de kira kimin adına yatmış ise o kişinin adı ve kimlik bilgileri yazılır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Merkez adresimizden farklı vergi dairesi sorumluluğunda bulunan depomuzun muhtasar beyanında bildirimini hangi vergi dairesine yapmalıyım?

Merkez adresimizden farklı vergi dairesi sorumluluğunda bulunan depomuzun muhtasar beyanında bildirimini hangi vergi dairesine yapmalıyım?

Sözleşmeli olarak çalışan minibüs şoförünün muhtasar beyannamedeki bildirim kodu nedir?

 

Önceki İçerikTüzel kişiliklerin Şube açılışında Müdür atanması zorunlu mudur?
Sonraki İçerikHz. Muhammed’in Hayatı ve İslamiyet’in Doğuşu (Dünya Tarihi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz