Ana Sayfa Muhasebe Hisseli evimi kiraya verdim kendim de kirada oturuyorum. Kira giderimi kira gelirimden...

Hisseli evimi kiraya verdim kendim de kirada oturuyorum. Kira giderimi kira gelirimden düşebilir miyim?

981
0

Mükellef 1/3 paylı hisselere sahip 3 adet konutunu hissedarlarla beraber kiraya vermiş kendisi de 2018 yılı içinde oturduğu evi müteahhitte vererek kiraya çıkmıştır. Gerçek gideri seçerek 2018 yılında ödediği kiraların tamamını düşebilir mi?

GVK 74/10 /maddesi aşağıdaki gibidir.

Sahibi bulundukları konutları kiraya verenlerin kira ile oturdukları konutun kira bedeli (kira indirimi gayri safi hasılattan bu maddenin 1 ila 9 ve 11 numaralı bentlerinden yazılı giderler düşüldükten sonra, kalan miktar üzerinden yapılır; kiranın indirilemeyen kısmı 88‘inci maddenin 3’üncü fıkrasının uygulanmasında gider fazlalığı sayılmaz)

Yukarıdaki belirtilen fıkradaki şartlara göre ve gerçek usulde yapılabilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Götürü gider yönetimini seçersem ne zaman gerçek gider yöntemini seçebilirim?

 

 

 

Gerçek gider olarak indirilebilecek harcamalar nasıl hesaplanır?

 

 

 

Gerçek Gider Yöntemini Seçmeniz Halinde Kiradan İndirilebilecek Gideri Nasıl Hesaplayabilirsiniz?

 

 

Önceki İçerikGoogle ve Facebook harcamaları için aracılık hizmeti verenler Stopaj ödemesi yapar mı?
Sonraki İçerik2018 yıllık gelir vergisi beyannamesinin işyeri bilgilerini nasıl dolduracağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz