Ana Sayfa Vergi Hisselerinin yarıdan fazlası kamu kurumuna ait firmaya düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılmalı...

    Hisselerinin yarıdan fazlası kamu kurumuna ait firmaya düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Katma Değer Vergisi tevkifat uygulama tebliği

    655
    0

    Şirketimiz 5018 sayılı kurum ve kuruluşlar arasında yer almamak ile birlikte yarıdan fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait olması sebebi ile belirlenmiş alıcılar arasındadır. Şirketimiz açık iş pozisyonları için işe alım personel değerlendirme hizmeti almaktadır. Bu kapsamda alınan hizmet bedeli için KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır?

    Evet 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.

    DİĞER TESLİMLER
    Hizmet faturası aşağıdaki kurumlara düzenler ise; 5/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır. ( KDV dahil 2.000.-TL’nin üstünde olan teslimler TL)
    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 35 SERİ NOLU TEBLİĞİ 16/02/2021 Tarih ve 31397 Sayılı Resmi Gazete) MADDE 9 – “2.1.3.2.13.
    Diğer Hizmetler
    **5018 Sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlara, (Resmi daireler) **Kanunla veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle kurulan kamu kurum ve kuruluşlarına,
    **Döner sermayeli kuruluşlara,
    **Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ,
    **Bankalar , Sigorta ve Reasüransa Şirketlere Emeklilik Şirketlerine,
    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıklarına,
    **Kalkınma ajanslarına, İfa edilen (verilen) (Sağlık hizmet sunucuları tarafından verilen ve faturası Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenlenen sağlık hizmetleri hariç ) edilen ve KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE ÖZEL OLARAK Belirlenmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında kdv tevkifatı yapılacaktır.
    Hizmet teslim den satıcılar düzenledikleri faturada KDV tevkifatını hesaplayacaklardır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek otomobillere ait ödenen KDV indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikMilli eğitim bakanlığına bağlı olmayan özel kursların düzenleyeceği faturalarda KDV oranı ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz